lördag 12 februari 2011

Veckan som gick 110212

Jag kom hem från Chile i fredags, spännande kontraster berikar, 6 miljonstaden Santiago o den lilla staden Kisa.
I lördags invigning av ny förskola i Horn. Ger utvecklingsmöjligheter både för Horn o Hycklinge. Gör ett besök, ligger underbart vackert m utsikt över Åsunden. Skanska hus- o lägenhetsproduktion expanderar i Gullringen. För unga familjer är Horn en attraktiv möjlighet.
Måndagen full fart, stabsmöte på morgonen, får koll på läget. Sedan Kommunstyrelse, som inleds med att Gunnar Karlsson presenterar aktivitetscentra Rfsa. Förslaget gillas. Kolla på www.kinda.se så kan du bilda dig en egen uppfattning. Vidare presenterade revisionen en positiv rapport om flyktingmottagandet. En eloge till Erik o Maria ni gör ett gott arbete, ger förutsättningar för en positiv integration.
Tisd morgon frukostmöte med Svensk Handel i Kisa. Handlarna vill starta en arbetsgrupp för att ta tag i handelns utmaningar. Ljung och jag är lite fjära till att delta i en arbetsgrupp. Vi menar att det redan finns flera grupper som kommunen är med i och som arbetar med frågan, som FÖP Kisa (fördjupad översiktsplan), projekt Ekubator med coachstöd till handlarna och marknadsföringsgruppen.
Därefter styrgrupp med Kunskapsutvecklung i Norden och uppföljning ensamkommande somaliska ungdomar. Socialstyrelsen har reviderat verksamheten och har godkänt de förbättringar, som har gjorts. På e.m träffar jag förvaltningscheferna. Ett givande samtal om både stora o små frågor.
Onsdagen inleds med frukostmöte på Rimforsa Strand. Ett 40- tal inbjudna är där. Familjen Eriksson berättar om sina utbyggnadsplaner, bl.a. ny matsal, hiss o fler hotellrum. De planerar för byggstart i april, mycket positivt. Vidare till avdelningschefsträff på kommunstyrelsens förvaltning. Bokslutet visar på ett resultat på 11 milj. Kronor för hela kommunen, vilket är i linje med vår planering. Nu startar abetet med verksamhetsförutsättningar för 2012.
På e.m. Samverkansgrupp med våra fackliga organisationer. Stöter och blöter för och nackdelar med ett samarbete med Ydre, nu när Maria slutar som personalchef. Fördelarna överväger, inte minst därför att vi är överens om att är den någon som kan ersätta vår nuvarande kunniga personalchef så är det Mikael Brånn, personalchef i Ydre. Jag får mandat att förhandla med Ydre, om en försöksverksamhet.
Torsdag och fredag arbete på kontoret. Ett antal samtal berikar mina dagar. Tidsplan för verksamhet/budgetarbetet 2012 tar sin form. Idéer om deltagande i Ithaka mentor-adeptprogram kläcks. Får rapport om hur arbetet med Ungdomens hus fortskrider. Sommarens Levande Torg planeras. Förberedelser för arbetet med medborgarpanelen. Styrgruppen får besök av Norrköping. Vi ska ha fokusgrupper om marknadsföring med panelen i mars. Jag följer debatten mellan min kollega Mattias Jansson och Katrineholmskuriren om sociala medier.
Efter jul kunde jag läsa i Expressen, att Socialstyrelsen gav Kinda bäst betyg, när det gäller kvalitéen på äldreboenden i mellansverige. Idag läser jag i Kindaposten att vi är bäst i länet, våra åk 9 har lägst andel, som inte har godkända betyg i kärnämnena svenska, matte och engelska. Självklart ska nollvision gälla, men 12,5%, som inte är godkända, är ett mycket gott resultat jämfört med andra. Grattis till elever, föräldrar lärare och ledning till ett mycket gott arbete. Har avslutat dagen med en fantastisk skidtur upp och ut på Långsjön i det fina vädret. Nu väntar middag och melodifestivalen.

Anders Lind

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar