torsdag 20 januari 2011

Kimilili

Kommunchefen har ordet…

Hänt i veckan

På väg, ska ha två veckors semester. Besöker chilenska vänner i Santiago. De levde som flyktingar i Sverige under Pinochetdiktaturen. Försöker hälsa på dem då och då och helst denna årstid, när det är behaglig högsommar i Chile.

Måndag: Veckan startade  med mandatperiodens första KSau, nya ledamöter är Markus Hall (mp) och Roger Rydström (s). Kickan Grimstedt presenterade förslag till energiplan, som nu går ut på remiss. Den kommer att finnas på http://www.kinda.se . Vidare gavs information om försäljningen av Björksund.
På e.m. intervju med SKL:s Kommunkompassutvärderare, fyra intensiva timmar. Det ska bli spännande att se resultatet. Vad har hänt sedan förra utvärderingen  och vilka förbättringsområden kommer de att visa på.

Tisdag:  Fick information om att Investors In People (IIP):s examinator Hans Dertell kommer att föreslå utvärderingspanelen godkänna Kultur- och fritidsförvaltningen, som en IIP arbetsplats. Håller tummarna!
Gösta, fastighetschef, Eva-Lena, ekonomichef och jag träffade Stiftelsen Kindahus förvaltningsledning. Vi har ett uppdrag från våra förtroendevalda att presentera en långsiktig strategi för hur företaget ska utvecklas både när det gäller bostäder och lokaler.

Onsdag: Läste med förvåning Kindapostens ledare om vårt Kenya/Kimililisamarbete. Ett samarbete som pågått under många är i Svenska Mount Elgonföreningens engagerade regi. Under senare år har även Kinda kommun deltagit, allt för att ytterligare stärka upp föreningens arbete och möjliggöra finansiering genom riksdagens biståndsorgan SIDA. Värgårdsskolan är involverade i arbetet, t.ex. arrangeras varje vår en internationell vecka. Ett barnhem har byggts. Ett skolbygge i Kimilili är nu på gång.
Ledaren andas avundsjuka, missundsamhet, en dödssynd? Sådant är alltid svårt att bemöta. Men ska bemötas och ska bemötas med vår värdegrund, framåtanda, ansvar och dialog. Vi kan bli bättre, framförallt på att informera och beskriva syftet med samarbetet och vilka vinster Kinda och Kimilili drar av samarbetet. Vi har just nu en delegation på plats. Du kan på http://www.kinda.se följa delegationens arbete via blogg dag för dag.
Medborgarpanelens styrgrupp träffades. Panelens medlemmar kommer att bjudas in till fokusgruppsamtal. Vi vill ha panelens hjälp i det marknadsföringsprojekt, som startade upp med Kick Offen på Godtemplargården strax före jul. Vidare går vi ut med en e-postfråga om den energiplan, som KSau fick information om i måndags.
Träffade Lena, ungdomslots, för ett uppföljningssamtal.  Vi pratade bl.a om arbetet med UngdomsHus
På eftermiddagen träffades övergripande samverkansgruppen. Vi hade ett samtal och information om den pågående sammanslagningen av KS gatuavdelning och internservice till en teknisk avdelning. Vidare kommer de fackliga representanterna träffa Mikael Brånn, personalchef i Ydre. Ydre och Kinda planerar att samarbeta inom personalområdet och startar med att titta på förutsättningarna att ha gemensam personalchef, nu när Maria slutar i Kinda. Protokollet från samverkansgruppen kommer du att kunna läsa på KindaNätet.

Torsdag; Läste Kindapostens informativa artiklar om ungdomarnas situation i Kinda och tankarna på ett UngdomsHus.
KS avdelningschefer träffades för en SWOT-analys av styrkor/svagheter inför arbetet med bokslut och Verksamhetsplan/budget 2012 och framåt-

Fredag: Sitter på buss 240 från Kisa till Arlanda, passerar just Mjärdevi. Resan går vidare via Madrid Imorgon kl.10 lokal tid möter mina vänner mig och David min chilenska vän från Stockholm, som jag reser med,  på Santiagos internationella flygplats.

Anders Lind

2 kommentarer:

  1. Anders,
    Vi verkar båda vara måna om att närma oss den digitala världen som många kallar sociala medier, vilket glädjer mig. Jag följer dig på twitter och har uppmärksammat denna blogg.
    Jag tror att, om du vill få mer feedback här ska ställa mer frågor.
    /Mattias Jansson

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för din synpunkt, ska tänka på det framåt, Anders

    SvaraRadera