söndag 27 februari 2011

Sociala medier, händelser under v.8

Fredag och på tåget, på väg till Stockholm. Jag ska träffa gamla vänner från kollektivtiden. Vi ägde ett hus tillsammans på Bokvägen i Sollentuna på 80-talet, fem vuxna och två barn. Vi har sedan gått skilda vägar, träffas numera ett par helger varje år. Då bjuder vi med vänner från vårt grannkollektiv. Det är alltid lika roligt, spännande samtal. Vi har en lång gemensam historia.
I  senaste numret av KindaNytt har jag i min ledare kommenterat sociala medier:
Jag är ingen tekniknörd. Jag har alltid känt mig obekväm med apparater, det är inte riktigt min grej. Det är det personliga mötet, samtalet som passar mig bäst. Det är där jag känner mig bekväm.
Trots detta tvingas jag inse och anpassa mig till att verkligheten förändras snabbare idag än tidigare. Det vi är vana vid gäller inte längre, de yngre generationerna har hittat andra sätt att kommunicera. Tidningar, tv, radio och så vidare utmanas idag av de digitala medierna och sociala medier som bloggar, facebook och twitter. Det sker en ständig utveckling, innovation med nya former för kommunikation. Idag är nyheter bara några sekunder gamla vid publicering på Internet. För att vara med på banan har Kinda kommun, förtroendvalda, jag själv och flera medarbetare börjat arbeta med olika former av sociala medier. Du kan följa oss via www.kinda.se och vidare till dialog och sociala medier.
Vår satsning på sociala medier är ett komplement till tidigare upparbetade dialogformer som medborgarträffar, KindaNytt, synpunktshantering, hemsida och så vidare. Tillsammans bidrar allt detta till att göra Kinda till en öppen och transparant kommunorganisation i dialog med våra uppdragsgivare, medborgarna”.
Har du tankar och idéer om hur vi kan vidareutveckla vår medborgardialog? Är vi på rätt väg?  

Till händelser under den gångna veckan. Måndag träffades lokalgruppen som består av Anita, socialchef, Agneta, barn- och utbildningschef, Eva-Lena, ekonomichef, Gösta Gustavsson, fastighetschef, Britt-Louise, internservicechef, Peter, arbetsledare vaktmästarna och undertecknad.  Vi försöker ses varje månad. Denna gång ägnade vi oss åt att bl.a. gå igenom status på förskolekök, uppföljning av vaktmästarnas uppdrag och ombyggnad Värgårdsskolan.

Tisdag Styrgrupp medborgarpanel träffades. Genomgång av hur vi lägger upp fokusgruppträffen den 7 mars om marknadsföring av Kinda.
Träffade Staffan, blivande teknisk chef, går igenom förutsättningarna för uppdraget. F.o.m
1 mars slås nuvarande gatuavdelning och internservice (kost, lokalvård, vaktmästeri) samman. Målet är att bl.a samordna resurser, klara generationsskifte och kunna rekrytera nödvändig spetskompetens.
Träffade Kindahus förvaltningsledning. Vi har ett uppdrag av politiken att utifrån den nya hyreslagstiftningen föreslå strategier och åtgärder för att på kort och lång sikt se hur Kindahus kan bidra till att utveckla bostads- och lokalhyresmarknaden i Kinda.

Onsdag Förberedde svar på revisionens synpunkter på flyktingmottagande och integrationsarbetet. Verksamheten uppfyller väl av KS ställda mål, uppföljning kan dock förbättras.
Träff med ekonomiska föreningen Communicare, som presenterade nytt regionalt projekt Attityd, som ska stimulera unga till entreprenörskap.
Avslutade dagen med träff med Östgöta Koop och planering av fortsatt socialt företagande i projekt Orangeriet.

Torsdag Ledningsgrupp, vi följde upp marknadsföringskampanjen. Alla anställda ska nu ges möjligheter att genom studiebesök lära sig mer om kommunens verksamheter, näringsliv, natur och kultur. En plan för verksamheten tre år framåt tas fram av styrgruppen. Vi arbetade med upplägg verksamhet/budgetplanering inför 2012, fokus på investeringsplanering.  Vi gav OK med mindre justeringar på förslag till avtal med Ydre om gemensam personalchef.
Kompetensgrupp Växtkraft träffades. Läget på arbetsmarknaden är hett. Många företag söker medarbetare. Viktigt att nu koncentrera insatserna på dem, som står längst från arbetsmarknaden, bl.a. ungdomar och utrikes födda. Arbetsförmedling, socialförvaltning och Lärcentrum fick i uppdrag att återkomma med förslag till fler åtgärder.
Växtkraft Kindas styrelse träffades. Genomgång av Svenskt Näringslivs attitydmätning. Förbättringar sker inom de flesta områden, bla. politiker och tjänstemäns attityder till företagande. Information gavs, om två nya ESF-projektansökningar, ett om kompetensstöd till mindre företag och ett riktat till ungdomars etablering på arbetsmarknaden. Nästa företagarkväll har skolan som tema, både politiker och skolledning är inbjudna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar