fredag 27 augusti 2010

Torsdagens ledningsgrupp

Några reflektioner efter torsdagens ledningsgrupp



Marknadsföring, kommunfullmäktige anslår på måndag extra pengar 400.000 kronor per år för att stärka upp bilden av Kinda. Vi kommer att ta hjälp av ett externt företag LOUD i arbetet. De presenterade ett upplägg, med fokus på att ytterligare tydliggöra Kindas varumärke, identifiera tänkbara kundgrupper med i första hand fokus på Mjärdevi, och företag utmed sträckan rv 34 Kisa-Linköping. Vi har en viktig hemläxa för att lyckas. Vi som är anställda i kommunen, är ambassadörer för Kinda. Vårt uppdrag är att kritiskt granska vår verksamhet, förbättra det som vi inte är nöjda med och utåt stå upp för Kindas kvalitéer. En operativ arbetsgrupp startar upp under Ann-Mari Brengdahl, information- och marknadsansvarigs ledning. I arbetsgruppen finns representant från alla förvaltningar. Efter gårdagens träff vill jag stryka under personalavdelningens roll i arbetet och att de finns med i arbetsgruppen. Just nu är ett förslag på “belöningssystem” ute på remiss. Granska förslaget på alla arbetsplatser, kom med era synpunkter. Det som kommer fram kan vara viktiga pusselbitar och bidrag till vårt arbete att lyfta fram ett attraktivt Kinda.



Ett dokument som sammanfattar Kindas styr- och kvalitésystem presenterades av Malin Gustafsson samhällsvägledare och Linda Svensson, ekonom. Dokumentet kommer att läggas ut på hemsidan och KindaNätet. Malin och Linda ansvarar på ledningsgruppens uppdrag för det kommungemensamma kvalitetsarbetet. Idag fredag träffar de övriga kommuner i det regionala nätverket Qvalitet Öst. Ett EU projekt ska sökas. Kinda vill satsa på mentorer, som kan stötta nya medarbetare och medarbetare, som får förändrade arbetsuppgifter. Detta kan underlätta de generationsskiften, som vi ska förbereda oss inför. Benchmarking, att ha omvärldsperspektiv, se och lära av hur andra gör var ett annat område, som lyftes fram.



Påminner om uppdraget att ta fram handlingsplaner på arbetsplatserna för mångfaldsarbetet och ragga praktikplatser för svenskar och invandrare, unga och vuxna.



Trevlig helg, med hopp om lite sol och värme, sommaren kan väl ändå inte vara slut!



Anders Lind 100827

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar